Skapa din HTML-baserade avtalsmall

Så här skapar du din första avtalsmall!

Klicka på Avtalsmallar under fliken Mallar. Klicka sedan på knappen "+ Skapa mall" för att skapa din första mall.

Detta öppnar redigeringsmenyn där du börjar bygga din avtalsmall genom att välja "lägg till innehåll". På " +" tecknet klickar du sen för att välja de olika typer av sektioner du behöver i mallen (varje sektion har specifika funktioner). Du kan använda så många sektioner som du behöver i din mall, och dessa kan även flyttas runt i efterhand.

När du lagt upp alla sektioner kan de börja fyllas med innehåll som text, bild, formulär, produkttabeller osv.

Om du inte vet var du ska börja kan du använda ett av dina befintliga avtal och försöka återskapa dem i Oneflow. Vi uppmuntrar dig att leka med sektionerna för att hitta nya kreativa lösningar!

Och glöm inte att spara vad du har gjort!

När du är klar med att testa och bygga, namnge mallen, välj typ (B2B eller B2C) och om du vill låta din motpart avvisa ditt erbjudande. Du kan också välja via vilken kanal din motpart ska motta avtalet samt vilken signeringsmetod denne ska skriva under med (standard e-signatur, bankID eller sms).

Du kan läsa mer här:

Leverans metod av avtal

Signeringsmetod

För att aktivera din mall klickar du på "Aktiv" i menyn "Avtalsmallar". Nu kan du komma åt din mall genom att klicka på knappen "Nytt avtal", den gröna översta knappen i huvudmenyn.

Psst, om du letar efter ett enkelt sätt att skapa en PDF-baserad avtalsmall, kolla in den här guiden.