Skapa din HTML-baserade avtalsmall

Skapa en mall

Låt oss djupdyka i att bygga mallar! I den här artikeln får du lära dig hur du skapar en avtalsmall.

1. Klicka på ikonen Mallar > Skapa mall.
  2. Börja med att klicka på rutan Lägg till innehåll.
  3. Då kommer sektionsmenyn visas. Här kan du börja lägga till olika sektioner som är lämpliga för den avtalstyp du ska bygga.

Du kan använda så många sektioner som du behöver i din mall, och dessa kan även flyttas runt i efterhand.

4. Glöm inte att klicka på spara när mallen är färdigbyggd.

Note:
Om du inte vet vart du ska börja kan du använda dig av en av dina befintliga avtal och återskapa det i Oneflow. Vi uppmuntrar dig att leka med de olika sektionerna för att hitta kreativa lösningar! Vi har även ett mall-bibliotek där du kan ladda ned exempelmallar för att ta del av lite inspiration.

Standardinställningar på din mall

När du är färdig med att testa och bygga mallen kan du namnge din mall och bestämma vilka standardinställningar mallen ska ha.

Klicka på "namnlöst dokument" för att ändra namnet på din mall.

Under fliken inställningar kan du:

• Välja språk
    Det språk du väljer här kommer styra språket i inbjudnings-mail som skickas ut till motparten samt ändras layouten runt om kring avtalet. Däremot uppdaterar inte språket i avtalets innehåll.
  • Aktivera en mallgrupp
    Används för integrationer och tilläggstjänster.
  • Tillåt motparten att avfärda avtalet
    Om du vill tillåta din motpart att avvisa ditt erbjudande.
  • Kräv signering av bilagor
    Lägger till ett extra steg som där din motpart måste bocka i en ruta som bekräftar ett de läst de bifogade bilagorna.
  • Aktivera kommentarer
    Dukan välja om du vill att deltagarna i avtalet ska kunna kommentera eller inte genom att slå på eller av denna funktion.
  • Signeringsperiod
    Här kan du välja hur lång tid motparten ska ha på sig att signera innan avtalet förfaller.

• Motpartstyp.
    Om avtalet ska skickas till företag eller en privat person.
  • Leveranskanal
    Via vilken kanal inbjudan till avtalet ska skickas. Man kan lägga till fler alternativ genom att aktivera tilläggstjänster.
  • Signeringsalternativ
    Vilken signeringstyp motparten ska signera avtalet med. Man kan lägga till fler alternativ genom att aktivera tilläggstjänster.
  • Metod för tvåstegsautentisering
    Metoden för tvåstegsautentisering avgör vilken leveranskanal som kommer användas när deltagaren ska öppna avtalet. Man kan lägga till fler metoder genom att aktivera tilläggstjänster.
  • Skaparroll
    Detta avgör vilken roll skaparen av avtalet kommer att få för roll.

Du kan läsa mer här:

De olika leveransmetoderna.

De olika signeringsmetoderna.

Aktivera din mall

För att göra din mall tillgänglig måste du aktivera mallen.

1. Gå tillbaka till mall-arkivet och klicka på växlingsknappen för att aktivera mallen.
  2. Nu kan du komma åt mallen från menyn när du klickar på Nytt avtal.

Skapa ett avtal

Nu när mallen är aktiv kan du skapa avtal från den.

Så här kommer du åt mallen:

1. Från startsidan klickar du på Nytt avtal.
  2. Hitta din mall som du skapat i listan och klicka på den.

Psst, om du letar efter ett enkelt sätt att skapa en PDF-baserad avtalsmall, kolla in den här guiden.