Signeringsmetoder

På Oneflow tillhandahåller vi fyra signeringsmetoder för dina kontrakt:

Standard e-signatur

Det här är standardinställningen för Oneflow-verifiering och signering. Din motpart får ett e-postmeddelande med en säker och unik länk till avtalet och kan skriva från applikationen med den gröna "Signera" -knappen.

SMS-verifiering (För att aktivera denna signeringsmetod måste du vara administratör)

Din mottagare får ett SMS med en 6-siffrig kod och använder det för att bekräfta deras identitet när de undertecknar ditt avtal.

Detta kräver naturligtvis att du anger ett motpartens telefonnummer och att du har SMS aktiverat på ditt Oneflow-konto. Läs mer om att aktivera SMS här.

BankID (För att aktivera denna signeringsmetod måste du vara administratör)

Observera att denna signeringsmetod endast är tillgänglig för användare med svenska, norska, danska eller finska bankkonton.

Detta gör att du och din motpart kan signera ett Oneflow-avtal med BankID. Att skriva med BankID medför en kostnad på 2 SEK per signatur (i Sverige).

För att aktivera BankID så klickar du på Admin-knappen längst ner till vänster i Oneflow, sedan på konto -> tilläggstjänster, bläddra till E-legitimationer och klicka på "Aktivera", och välj sedan vilket eller vilka BankIDn du vill aktivera.

Manuell signering

Oneflow erbjuder manuell signering, och du kan fortfarande använda fördelarna med Oneflow-arkivet och avtalets livscykler. Men det är viktigt att komma ihåg att inga rättsligt bindande e-signaturer skapas för avtalet.

Gå till ditt avtal och klicka på "de 3 prickarna" uppe till höger om avtalet och sedan klicka på "Markera som signerat"