Sektion: Text & Bild

Text- och bildsektion är en sektion som används för text, rubriker och bilder. Många av er har förmodligen använt liknande verktyg för andra program, men här är några tips och trix för att få ut det mesta av ditt Oneflow-avtal.

Lägga till en text- och bildsektion

Gå till redigeringsvyn klicka på "+ tecknet", och välj sektionen "text- och bild".  Då får du upp en sektion i mallen där du kan klicka på "lägg till text & bild". Sedan är det bara att fylla din sektion med text och bild.

Redigeringsverktyg

När du klickar på ett textavsnitt visas en redigeringsmeny. Ovanför hittar du välbekanta verktyg för att göra punktlistor, olika teckensnitt, textplacering eller höjdpunkter, ändra färg och lägga till bilder.

Lägga till bilder

Klicka på "knappen Bild" för att ladda upp en bild. När du har laddat upp din bild kan du klicka på hörnen för att justera storleken efter smak.

Dubbelklicka på bilden för att öppna en meny för bildegenskaper. Här kan du justera storleken på din bild i pixlar, återställa eller låsa bildens storlek, men den mest användbara funktionen här är att välja en justering för din bild.

Om du väljer vänster, mitt eller höger fixas din bild i en av dessa positioner och låter texten vikas runt den:

Kan jag kopiera och klistra in en bild i mitt avtal?

Detta resultera oftast i en "trasig" bild.

Istället rekommenderar vi att du sparar bilden på din enhet och sedan laddar upp den i avtalet/mallen.

Lägga till länkar

Varför inte dra nytta av Oneflows digitala format genom att göra text till hyperlänkar? Det innebär att göra text till en klickbar länk till en plats du väljer - till exempel en hemsida eller e-post.

Välj ordet, meningen eller avsnittet du vill göra till en länkannons. Klicka på kedjelänken. Detta öppnar en meny där du kan välja webbadress eller e-postadress som ska öppnas när länken aktiveras.

Kanske har du kopierat och klistrat in ett textavsnitt med länkar som plötsligt inte leder någonstans? Oroa dig inte. Markera länken och klicka på den trasiga kedjeikonen i textredigeraren för att ta bort hyperlänken.

Tabeller

Att lägga till tabeller är ett bra sätt att strukturera information. Klicka på tabellknappen och välj hur många fält du vill lägga till.

Du kan också klicka på "Mer ..." för att anpassa bredden och höjden på dina tabellfält, för att lägga till rubriker och en titel till din tabell, och tryck på "OK" för att tillämpa.

Sidbrytningar

Med ett sidbrytning kan du flytta delar av ett kontrakt till en ny sida. Detta kommer bara att synas i PDF-versionen av avtalet och inte i avtalsvyn.

Oneflow kommer automatiskt att undvika att bryta upp avsnitt och textelement. Men för längre textavsnitt kan detta leda till oönskade blanksteg i den slutliga PDF-filen. För att åtgärda detta, dela upp din text i kortare divisioner.

• Klicka där du vill att kontraktet ska brytas till en ny sida.
  • Klicka på ”Infoga sidbrytning för utskrift”.

En horisontell linje visas där avsnittet kommer att klippas av och flyttas.

För att se det slutliga resultatet, spara ändringarna och ladda ner PDF-förhandsgranskningen.

Sidbrytningar kan endast användas i textavsnitt. Om du vill flytta ett formulär eller en produkttabell till en ny sida, infoga ett textavsnitt och lägg till ett sidbrytande i det.

Format och storlek

Storlek - Detta fungerar som storleksinställningar i textredigerare. Markera texten du vill redigera och välj en teckensnittsstorlek från menyn. Format är liknande, men istället för att bara välja storlek väljer du från en meny med förformaterade textalternativ. Detta är ett bättre verktyg för att upprätthålla enhetlighet i ditt avtal - speciellt om du använder många rubriker eller avsnitt.

Varför kan jag inte använda mitt företags teckensnitt i Oneflow?

Som företag har du naturligtvis rättigheterna till dina egna teckensnitt - men det har vi inte.

Om du vill ha en rubrik eller titel i ett specifikt typsnitt är en lösning att spara den som en bild och infoga den i ett textfält.