Tvåstegsautentisering för inloggning

Tvåstegsautentisering för inloggning är en funktion som används för att öka säkerheten för en användare. Med autentisering i två steg måste du ange ett andra lösenord (säkerhetskod) för att logga in.

Så här aktiverar du tvåstegsautentisering för inloggning:

Först klickar du på dina initialer i det övre högra hörnet och sedan på "Min profil".

Gå till fliken "Säkerhet" och klicka på "Aktivera tvåstegsautentisering".

Välj om du vill ha e-post eller SMS som metod.

E-post: Kommer alltid att vara din användares e-post.

SMS: Ange det telefonnummer du vill få säkerhetskoden till.

Ange ditt nuvarande lösenord för att spara inställningarna, så du är klar!

Notera:

• Om du väljer att använda SMS får du ett valideringsmodal för att verifiera det telefonnummer du har ställt in.
  • Administratörer kan inte tillämpa den här inställningen för användare, de måste aktivera den själva.
  • Du kan inte lita på dina enheter genom att trycka på knappen "återkalla dina betrodda enheter" på säkerhetssidan.
  • En pålitlig enhet kommer att komma ihåg i 365 dagar
  • En säkerhetskod är giltig i 5 minuter