Introduktion

Välkommen till Oneflow!

Här är en introduktion för att komma igång i Oneflow.

Överblick

När du har loggat in i Oneflow möts du av en personlig startsida som ger dig en översikt över dina avtalsaktiviteter under de senaste 30 dagarna (klicka på datumspannet för att ändra tidsperioden).

Navigationssystemet

Till vänster i Oneflow finns navigationspanelen. Denna kan komma att vara begränsad beroende på vad du har för rättigheter. Har du alla rättigheter kommer du i menyn till vänster kunna se följande flikar:

• Nytt avtal - Där du skapar nya avtal.
  • Avtal - Där du hittar avtalsarkivet.
  • Mallar - Där grundmallarna för alla avtal och dokument skapas.
  • Adressboken - Där du kan lägga till deltagare som ni kommer att skicka avtal till ofta.

Note: Kontakta en administratör på kontot om du saknar rättigheter.

Om du är Administratör på kontot kommer du dessutom se fliken Admin längst ner i navigationssystemetSom administratör kommer du bland annat kunna göra följande:

• Bjuda in nya användare till kontot.
  • Administrerar alla användare och rättigheter.
  • Skapa nya och hantera befintliga workspaces.
  • Kontoinställningar -  Där du bland annat kan aktivera tilläggstjänster som bankID signering & sms signering. Du kan även skapa taggar, exportera ut data samt aktivera integrationer mot våra partnersystem m.m.

Avtalsarkivet

Om du vill se mer information om dina avtal går du till fliken Avtal.

Filtrering

Om du behöver filtrera i avtalsarkivet kan du använda de olika snabb-filter som finns. Du kan välja att filtrera på följande:

• Utkast
  • Skickat
  • Signerat
  • Min tur att signera - Avtal där du är den enda kvar att signera eller näst på tur i signeringsordningen.
  • Jag kan signera - Avtal där du kan signera.

Du kan också filtrera sökningen med andra alternativ som är tillgängliga i filter-fönstret.

Du kan filtrera bland olika kollegor (om din användartyp har behörighet att se kollegors avtal), Händelser och Livscykel.

Avtalsvyn

I Avtalsvyn kan du se hur många gånger ett avtalet har öppnats av din motpart genom att hålla muspekaren ovanför motpartens initialer.

Signeringsperiod

Det är möjligt att ställa in signeringsperioden på ett avtal innan du skickar ut det (per automatik är signeringsperioden annars inställt på 14 dagar). Vill du däremot ändra signeringsperioden efter att ett avtal är skickat eller förlänga signeringsperioden kan du göra det direkt i avtalsarkivet.

Du kan enkelt förnya avtalet genom att förlänga signeringsperioden. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet av det avtalet och välj signeringsperiod.

Ange ditt nya datum i kalendern som visas och bekräfta. Din motpart kommer att meddelas att avtalet har uppdaterats och motparten kan nu återigen signera avtalet.

När avtalet har signerats kommer statusen att automatiskt ändras till Signerat och deltagare som är undertecknare visas med en grön bock.